Moderna poslovna
stavba Imparo.
Poslovni objekt višjega kakovostnega razreda na izjemni lokaciji v poslovni coni Vič v Ljubljani.
O objektu

Poslovna stavba Imparo je zasnovana kot poslovni objekt višjega kakovostnega razreda. Sestavlja jo pet etaž sodobnih in funkcionalnih prostorov: klet, pritličje, dve nadstropji in terasa. V marcu 2017 je stavbo kot celoto odkupilo podjetje IMSLO d.o.o., ki je v lastništvu avstrijske invsticijske družbe.

Klet je skoraj izključno namenjena parkiranju lastnikov poslovnih prostorov. V pritličju so skladiščno-prodajni prostori in en gostinski lokal.

Vse večje poslovne enote v 1. in 2. nadstropju in tiste manjše, ki so orientirane proti notranjim atrijem, imajo lastno ložo, ki se navezuje na čajno kuhinjo. Vse poslovne enote, ne glede na velikost, imajo tudi sejno sobo,pisarno za vodstvene delavce, administracijo in prostor za računalniški strežnik. Ostale površine so v pretežnem delu organizirane kot oceanska razporeditev delovnih mest.

Terasa je zasnovana kot dodatna etaža z zmanjšano zaprto površino, ki nudi višjo stopnjo zasebnosti s širšim, reprezentativnim razgledom na Ljubljansko barje.


Stavba razpolaga z energetsko izkaznico A, zaradi energetsko učinkovite gradnje so obratovalni stroški v celoti izredno optimizirani. Obračunava se jih po porabi - s  števcem za porabo vode, števcem za porabo plina in števcem za porabo električne energije. Vse ostale stroške se obračunava po ključu velikosti prostorov.

Parkiranje je organizirano v treh sklopih. V kleti je 156 lastniških parkirnih mest, na nivoju terena pa 75 parkirnih mest pod streho in 24 parkirišč na prostem.

Poslovna stavba že ima kar nekaj lastnikov. Kakovost gradnje in privlačnost lokacijo so med drugimi prepoznali zastopniki za visoko tehnološke industrijske izdelke renomiranih domačih in tujih blagovnih znamk, družbe iz področja IT panoge ter gostinski lokal v pritličju.

Prednosti

1. Lokacija poslovne stavbe Imparo v neposredni bližini avtocestnega križa na južni ljubljanski obvoznici proti Primorski

2. Bližina P+R

3. Moderna in ekološka zasnova

4. Dvostranska osvetlitev vseh poslovnih prostorov ter dobro naravno prezračevanje

5. Možnost prilagoditve poslovnih prostorov  individualnim potrebam

6. Ugodno razmerje med individualnimi in skupnimi prostori

7. Energetska učinkovitost (energetska izkaznica A2)

8. Nizki obratovalni stroški

9. Lastni števci za porabo električne energije, vode in toplote

10. Gostinski lokal v poslovni stavbi

11. Lastna parkirišča

Ekološka zasnova

V današnjem času je energetska učinkovitost eden najpomembnejših dejavnikov, na podlagi katerih se podjetja odločajo za nakup ali najem poslovnih prostorov. Zato naj poudarimo, da ima fasada poslovne stavbe Imparo 19-centimetrski sloj toplotne izolacije, s čimer toplotna izolativnost dvakrat presega predpisane vrednosti. To in drugi elementi stavbo uvrščajo med nizkoenergijske.

Orientacija objekta

Vse pisarne so orientirane bodisi prosti vzhodu bodisi proti zahodu. S tem je objekt enakomerno osvetljen, nizka svetloba prodre globlje v prostor s čimer je omogočena boljša naravna osvetljenost. Presežke osvetlitve in sončnega sevanja rešujejo zunanja senčila.


Središčni zeleni atrij

Vsi poslovni prostori imajo omogočeno dvostransko osvetlitev, na eno stran, na glavno fasado, na drugo stran v zeleni atrij. V poletnih mesecih zeleni atrij ohranja ugodno mikroklimo. Omogočeno je dobro prečno naravno prezračevanje prostorov z dotokom hladnega zraka iz atrija in iztokom na glavno fasado.


Naravno senčenje

Vsi lokali v pritličju so na zastekljeni strani pomaknjeni globoko v notranjost objekta. S tem je preprečeno poletno pregrevanje in bleščanje nizkega sonca.


Ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje in hlajenje objekta je omogočeno s štiricevnim sistemom centralne priprave tople in hladne vode. Centralna kotlovnica ima boljši izkoristek kot lokalni sistemi in pripomore k manjši porabi energije.


Toplotna izolativnost

Fasadni plašč

Fasada objekta ima 19cm toplotne izolacije s čimer znaša toplotna izolativnost 0,17 W/m²K, kar je skoraj dvakrat več od predpisane vrednosti.

Okna

Vgrajen aluminijski fasadni sistem ima toplotno prevodnost okvirjev 1,6 W/ m²K, stekla pa 1,1 W/ m²K. Skupna toplotna prevodnost sistema je izračunana na 1,4 W/ m²K.


Energijska bilanca

Potrebna letna toplota za ogrevanje znaša cca. 17 kWh/m²a oziroma 5,19 kWh/m³a, izračunano s programskim orodjem URSA, kar je zgolj tretjina predpisane vrednosti za poslovne stavbe.


Lokacija

Objekt IMPARO se nahaja na izredno dostopni lokaciji, v obrtno poslovni coni Vič ob Cesti v Gorice in v neposredni bližini avtocestnega izvoza Lj – Zahod na južni ljubljanski obvoznici.

Naslov: Cesta v Gorice 34 a, b in c, Ljubljana

Kontakt
+386 1 5867 500